Durant la cursaSportIdent o Targeta electrònica
Totes les categories utilitzaran el sistema de control SportIdent. Si no es disposa d’un, cada participant tindrà assignada una targeta electrònica que serà recollida en el mateix centre de competició juntament amb el dorsal.
    SI 5            SI 6            SI p-card


La sortida (protocol de sortides)
Preguem la màxima puntualitat i recomanem ser-hi uns 30 minuts abans de l’hora prefixada per recollir la documentació i presentar-se a la zona de sortida.


Quan el participant vegi la seva hora en el rellotge, procedirà a entrar en la primera zona de sortida on seguirà les instruccions dels tècnics.


Recomanem llegir amb molta cura el següent protocol de sortides:


  1. Abans de prendre de la sortida, comprovar en el plafó la meva hora de sortida. Un minut abans el jutge de sortida em cridarà i m’apuntarà a la llista en la zona de “-3 minuts”. Si arribo tard, el jutge m’agafarà igualment el meu nom i passaré directament al passadís del corredor amb retard i seguiré les instruccions que els jutges em donin. En cas de sortir tard, no s’ha de marcar l’estació de sortida.


  1. Quan sigui la meva hora netejaré la tarja sporIdent.  


  1. Ara puc passar a la zona “-2”. En aquesta zona tindré un minut per a comprovar l’estat de la tarja sportIdent en la base “comprovar”. Si no funciona hauré de tonar-la a netejar.


  1. Ara ja podré passar a la zona “-1”, on esperaré un altre minut per a començar la cursa. Aquí agafaré el meu mapa i comprovaré que és el de la meva categoria (el mapa es pot mirar). Cinc (5) segons abans de sortir el rellotge m’avisarà amb 4 bips curts i un de llarg. Quan soni el bip llarg hauré de marcar l’estació de sortida per dirigir-me al triangle, el qual m’indicarà on estic en aquest moment en el mapa (recordeu que el triangle és una tela meitat blanca meitat taronja i que no s’ha de marcar).


És responsabilitat del participant agafar, en el moment de la sortida, el mapa corresponent a la seva categoria i marcar l’estació de sortida.


Controls i Fites
dades.pngEl recorregut
Al prendre la sortida, el/la participant procedirà a realitzar el seu recorregut, aquest estarà senyalitzat en el mapa amb cercles de color fucsia.
Totes les fites s’han de fer en ordre, saltar-se l’ordre és motiu de desqualificació, així com no marcar-ne alguna d’elles. Moltes vegades pot passar que ens saltem una fita, per exemple:


  • Faig la fita 4 i després la 6, no passa res si després faig la 5, però he de tornar a fer la 6 encara que l’hagi fet abans. Això per què? Doncs, molt fàcil, ja que al fer la fita 5 el sistema automàticament esborra l’error de la picada de la 6.
  • No passa res si faig una fita que no és meva, sempre i quan faci totes les meves en l’ordre indicat en el mapa.


Durant la competició està prohibit seguir o donar un cop de mà a altres corredors, menys en el cas d’accident en que és obligatori.


L’arribada
Quan faci la última fita encara hi ha una fita més que he de fer (l’arribada). Serveix per parar el temps que he fet i normalment està situada sota l’arc d’arribada. En el mapa està dibuixada amb un doble cercle fucsia.


I per últim donarem el mapa a un responsable de l’organització. En la cursa de mitja distància, l'organització recollirà la meva tarja sportIdent (que serà retornada en la quarantena de la cursa esprint). L'organització serà l'enccarregada de descarregar la tarja.

Després he d’anar a descarregar la meva tarja sportIdent a una estació master connectada a un ordinador, la qual ens dirà si hem fet tot el recorregut correctament.


És obligatori passar per meta encara que s’abandoni la competició de manera que els jutges tinguin constància dels participants que falten per arribar.

Durant la competició s’exposaran, a la zona d’arribada, les classificacions provisionals de les diferents categories i s’aniran actualitzant periòdicament.